Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

IMG 20191227 WA0009Onze eerste dag familiebezoeken zit er op. Zo bijzonder om onze families weer te zien. Er zijn al prachtige resultaten behaald. Zo heeft familie Wanjiku nu ook hun eigen toilet en ziet de shoeshop van de altijd positieve Godfrey er fantastisch uit! Daarnaast genoeg ideeën waar nog vooruitgang kan worden geboekt waar we jullie nog verder over zullen informeren. Wij zijn megatrots en gaan op naar dag 2! Meer foto's in fotoalbum.

Eind december zal Jelly, samen met een vriendin Nicole, de families van Stichting Amani bezoeken. Het is altijd weer een bijzonder moment om elkaar te zien. We kijken er dan ook erg naar uit.

Open via deze link onze dankbetuiging voor deelname aan de Amsterdam Marthon 2019 en het bijeenbrengen van weer een geweldig sponsorbedrag.

                            "DOING GREAT THINGS FOR OTHERS, IS AN AWESOME GIFT TO GIVE YOURSELF" 

Beste Amani-lopers,

Jullie waren geweldig! Een fantastische sfeer, super prestaties en ook het weer was perfect. Hopelijk voelen de spieren nog soepel? Alvast een paar eerste kiekjes gemaakt door Roga Fotografie. De individuele foto's zullen we naar jullie persoonlijk mailen.

We hopen volgende week de opbrengst bekend te kunnen maken. Dus aan jullie de vraag om het sponsorgeld plus jullie eigen bijdrage uiterlijk zondag 27 oktober over te maken op de rekening van Stichting Amani: NL97 RABO 0143 5844 99. Stichting Amani is ANBI geregistreerd dus is de donatie fiscaal aftrekbaar.

TCS Amsterdam Marathon 2019
Op 20 oktober 2019 is het weer zover. Stichting Amani doet voor de 10e keer mee met de 44e editie van de TCS Amsterdam Marathon!

Inmiddels hebben verschillende enthousiastelingen aangegeven zich weer te willen inzetten voor Amani! Elk jaar zijn er ook nieuwe aanmeldingen van mensen die kilometers willen maken voor het goede doel. Stichting Amani is jullie daar erg dankbaar voor!

Naast deze sportieve uitdaging is ons voornaamste doel van deelname het ophalen van sponsorgeld om zo onze families in Kenia te kunnen ondersteunen. Vorig jaar hebben wij weer een geweldig bedrag mogen ontvangen. Doe jij dit jaar (weer) met ons mee?

Sjoso Kimila krijgt een rollator.
Tijdens onze ontmoetingen met onze families vragen we heel vaak: 'what could make your life more comfortable?' Dit vroegen we ook aan sjoso Kimila ( = oma in Swahili). 'Heb je genoeg dekens?', vroeg Jelly. 'Yes, I have three', zei ze terwijl ze haar dekens telde. Ze gaf aan graag weer naar buiten te willen.

Godfrey en zijn nieuwe shoeshop!
Dinsdag 11 december 2007. De dag waarop we Godfrey voor het eerst ontmoeten. De dag waarop we Godfrey in ons hart sluiten. Op 10.684 kilometer van ons verwijderd, maar nog altijd in staat om ons te verwarmen en een lach op ons gezicht te toveren.

"I want to become a doctor or an engineer" (Irene, february 2016) Kort geleden ontvingen wij het verdrietige bericht uit Kenia dat Irene (17 jaar) haar moeder Ann (door polio deel van haar benen verloren) uit hun brandende huis heeft gered en vervolgens ook de baby van de buren heeft geprobeerd te redden. Helaas heeft de baby de brand niet overleefd en heeft Irene enorme brandwonden opgelopen. Ze wordt hiervoor behandeld in het ziekenhuis en is op dit moment stabiel. Dankzij jullie steun kunnen we namens Amani zorgdragen voor de extra medische kosten zodat zij de hulp krijgt die ze nodig heeft. Komend weekend zal Jelly haar bezoeken in het ziekenhuis We vertrouwen erop dat Irene haar droom kan waarmaken!

Onwerkelijk nog, maar écht waar! Volgend weekend (31 augustus 2018) zal Jelly in Kenia zijn voor een vliegensvlug bezoek aan onze families. Een kans die onverwachts op ons pad komt, die we niet kunnen laten lopen. Jelly kijkt er ontzettend naar uit om onze lieve families weer te ontmoeten.
Bijgevoegde foto: februari 2016 - op schoolbezoek bij Jane & Rose van Mama Maria.

Tijdens onze laatste bezoeken aan Kenia zijn er prachtige foto’s gemaakt van onze gezinnen. Deze foto’s hebben wij gebundeld tot een verjaardagskalender.
Aangezien zowel het ontwerp als de drukkosten van deze kalender gesponsord zijn, komt de volledige opbrengst ten goede aan de gezinnen van Stichting Amani.
Met dit geld kunnen wij veel kinderen naar school laten gaan en hoop op en betere toekomst geven!
Klik hier om de kalender te bestellen

Eind oktober is Maaike, een vriendin van ons, vertrokken naar Nyeri.Ze gaat hier drie weken als vrijwilliger bij Upendo's Children Centre aan de slag en daarnaast met onze social worker Patrick op pad om onze families te bezoeken.

Bedankt namens Stichting Amani.
Wij zijn erg blij met dit resultaat en kunnen hier heel veel en goed werk mee verrichten voor onze gezinnen in Kenia.

Stichting Amani doet dit jaar voor de 8e keer mee aan dit geweldige evenement. Op deze manier zamelen wij geld in om de uitgaven in Kenia te kunnen financieren. Dit geld is hard nodig. inmiddels gaan door Stichting Amani 25 kinderen naar school, variërend van Basis- en Middelbaar Onderwijs tot College en Universiteit. Onderwijs is niet alleen onze belangrijkste pijler qua hulp die wij gaan aanbieden, tevens daarmee ook onze grootste kostenpost.
Lees hier het volledige document in pdf formaat.

Mary Maria, de 16-jarige moeder van deze mooie prinses Faith, is afgelopen week in Nairobi aangevallen.

"Een veilig onderkomen voor de familie Wanjiku"

Het eindbedrag van de Amsterdam Marathon 2016 is bekend. Een geweldig bedrag van meer dan 4000 euro. Lees hier de nieuwsbrief

Op zondag 16 oktober 2016 stond team Stichting Amani voor al weer de 7e keer aan de start van de Amsterdam Marathon. Ons team bestond dit jaar uit een mooie mix van lopers die ieder jaar meelopen maar ook een heel aantal nieuwelingen bij dit prachtige evenement.

Op donderdag 13 oktober mocht Stichting Amani op CBS De Stapstien te Kollumerzwaag een cheque van € 3.937,00 in ontvangst nemen van Gerard de Groot, algemeen directeur van VCBO Kollumerland. Gerard de Groot heeft onlangs afscheid genomen als algemeen directeur en op de dag van zijn afscheidsfeest aandacht gevraagd voor twee goede doelen, waaronder Stichting Amani.

Dinsdag 27 september organiseerden de VCBO scholen uit Kollumerland een sponsorloop. De opbrengst is ten goede gekomen aan stichting Hulphond Nederland en de Stichting Amani. Deze twee goede doelen zijn uitgekozen door de algemeen directeur Gerard de Groot.

Van een deel van opbrengst van de Amsterdam Marathon 2015 hebben we een jonge koe gekocht voor oom George. Samen met zijn zoon Prince bewondert hij zijn nieuwe aanwinst. We weten zeker dat het hem veel op zal leveren en dat hij er goed voor zal zorgen. Eerder dit jaar heeft Stichting Amani hem al ondersteund bij het bouwen van een hok, met eigen ogen gezien tijdens ons bezoek in februari.

De dankbaarheid van de 11 families die wij de afgelopen week hebben bezocht is niet in woorden uit te drukken of op beeld weer te geven. Bij deze willen we jullie bedanken voor de steun en hulp!

She has nine kids. Two of them are still living with her, Rose (9 years) and Jane (5 years), and she takes care of her only grandchild, Faith (1 year and 3 months). She has no steady income and has to maintain a roof over her head and feed four. This woman, Mama Maria, caught my heart. She has nothing, when I tell you nothing I mean really nothing!

Preparing voor Kenia! Dinsdag vertrekken Jelly en vormgever Angelo naar Kenia om weer een bezoek te brengen aan onze families. En we nemen mee...... 60 kilo aan kleding, schoenen, speelgoed.

Irene Mumbi, dochter van Ann, heeft haar primary school met goed resultaat afgerond. Met dank aan jullie hulp hoeft zij nu niet te stoppen met school, maar kunnen we het mogelijk maken dat zij na de Kerstvakantie gaat starten met secondary school. Wat zijn we trots op haar! Daarnaast maakt Stichting Amani het mogelijk dat de shop van Ann wordt uitgebreid, zowel qua ruimte als voorraad. Binnenkort hopen we daar foto's van te kunnen plaatsen.

 

Stichting Amani maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op sluiten te klikken of door gebruik te blijven maken van de website, geef je aan hiermee akkoord te gaan.