Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Stichting Amani
Stichting Amani
Stichting Amani
Previous Next

Het coronavirus heeft inmiddels ook Kenia bereikt, de impact hiervan is niet te overzien. Immers, in Kenia zijn geen sociale vangnetten zoals wij die kennen. Niet naar je werk gaan of thuiswerken zoals wij doen gaat daar niet. En geen werk betekent daar geen inkomen, en zonder inkomen geen eten en onderdak. Dit betekent dat in Kenia dus ook veel mensen gaan overlijden, niet alleen door corona, maar ook door de indirecte gevolgen van het corona-virus.

Wij hebben met het oog hierop de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen – voor tenminste drie maanden – om onze families (en dorpsgenoten) zo goed mogelijk te helpen in deze ongekende tijden van crisis. Denk aan maatregelen als het betalen van de huur (gemiddeld 50 euro per gezin per maand), het zo spoedig mogelijk realiseren van een drinkwatertap voor alle gezinnen, het verstrekken van voedselpakketten en het verschaffen van een basisinkomen van 20 euro per gezin zodat ze iets achter de hand hebben in geval van nood én de noodzaak om de deur uit te gaan minder hoog is. Zodat thuis blijven net als hier een luxe is die je je kunt permitteren.

We hopen dat deze acties er voor kunnen zorgen dat onze families en anderen om hen heen gezond blijven. We weten dat we dit probleem in Kenia, in Afrika, in de wereld niet kunnen oplossen maar we kunnen wel daar bijdragen waar we kunnen. Volgens de mooie woorden van de wijze man Desmund Tutu: ‘Do your little bit of good where you are. It’s those little bits of good put together that overwhelm the world’.

Natuurlijk kunnen we dit niet alleen en we hopen van harte op jullie steun. Als je een financiële bijdrage wilt leveren, dan kan dit via deze donatieknop. Wij waarderen dit enorm, en onze families en hun dorpsgenoten nóg meer! Via de website en social media zullen we jullie blijven informeren over de ontwikkelingen in Kenia.

Dank voor jullie tijd, dank voor jullie steun!

 

Stichting Amani maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op sluiten te klikken of door gebruik te blijven maken van de website, geef je aan hiermee akkoord te gaan.