Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Stichting Amani
Stichting Amani
Stichting Amani
Previous Next

Godfrey en zijn nieuwe shoeshop!
Dinsdag 11 december 2007. De dag waarop we Godfrey voor het eerst ontmoeten. De dag waarop we Godfrey in ons hart sluiten. Op 10.684 kilometer van ons verwijderd, maar nog altijd in staat om ons te verwarmen en een lach op ons gezicht te toveren.

Godfrey, een ongelooflijk veerkrachtige, lieve, vrolijke man van inmiddels 41 jaar. Hij woont samen met zijn oudste zus Charity (43 jaar), haar 6 kinderen (in de leeftijd van 5 tot 24 jaar) en één kleinkind (4 jaar) op het erf van zijn inmiddels overleden ouders. Godfrey, de man waarvan we na ons bezoek, met een stevige knuffel, een lach en traan weer afscheid nemen. Godfrey doet zijn uiterste best om zijn familie iedere dag in de basisbehoeften te voorzien, maar dit is erg lastig voor hem. Hij heeft namelijk een spierziekte (mogelijk MS, maar geen geld en middelen voor een officiële diagnose) en daardoor fysiek erg zwak en instabiel. In de loop der jaren zien we hem zichtbaar achteruit gaan. Het godfrey 3stukje grond bij zijn woning bewerken en zo eten voor zijn familie te verbouwen gaat al een paar jaar niet meer. Momenteel werkt Godfrey 6 dagen per week in het plaatselijke dorpje als schoenmaker. Iedere zondag is hij in de kerk te vinden.
Hij heeft een bescheiden open plekje waar hij klanten ontvangen. Zijn droom is een ‘echte’ shoeshop en betere materialen om schoenen te kunnen repareren zodat hij meer geld kan verdienen. Nu verdient hij gemiddeld € 1,80 euro per dag, waarvan hij € 0,90 eurocent moet betalen voor vervoer heen en terug, omdat hij niet zo ver kan lopen. In de nieuwsbrief van juli 2018 hebben we aandacht gevraagd voor Godfrey en een oproep gedaan om ons te ondersteunen in het verbeteren van zijn werkplek en het aanschaffen van materialen. Deze opbrengst samen met een deel van de opbrengst van de Amsterdam Marathon heeft tot een fantastisch resultaat geleid! Godfrey is nu een zeer trotse eigenaar van zijn Musa Shoeshop & Repairs! De juiste materialen en machines helpen hem om zijn werk beter en sneller uit te kunnen voeren en dus meer winst te kunnen maken. Daarnaast wordt hij getraind door een professionele schoenmaker om zijn kennis te vergroten. Ook wij zijn ontzettend trots en dankbaar dat dit project zo’n succes is geworden. We kunnen niet wachten om het met eigen ogen te gaan zien. Als dank heeft Godfrey er voor gekozen om ‘donated by Stichting Amani foundation’ inclusief de Nederlandse vlag op zijn shoeshop te laten schilderen. Dankzij jullie hebben wij de totale kosten van dit project van zo’n € 1.500,00 kunnen betalen.

Meer foto's in fotoalbum.

 

Stichting Amani maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op sluiten te klikken of door gebruik te blijven maken van de website, geef je aan hiermee akkoord te gaan.